"Om psykisk ohälsa hos barn och unga" 

Kostnadsfri Digital Online-utbildning - 28 mars 09.00 - 16.00 

Möt Piotr Wysota, Alexandra Persson och Thomas Ardenfors i en intressant utbildning
- en utbildningsdag för personal inom socialtjänst, skola, LSS och familjehem

Pedagogik: Föreläsningar varierat med exempel
Målgrupp: Familjehem, skolpersonal, socialarbetare, LSS-personal m.fl.

09.10 - 12.00 Suicidologi och psykiatriska tillstånd
Suicidologi, ADHD, ångest, depression, personlighetssyndrom och självdestruktivitet

13.00 - 16.00 Erfarenheter från ett familjehem
Thomas Ardenfors har varit kontaktfamilj, jour- och familjehem i 27 år. Thomas delar med sig av erfarenheter från de olika typerna av uppdrag. Känslor som det innebär, både av glädje och frustration. Han delar också sina tankar för att förbättra familjehemsvården

Kostnadsfri: Familjehemsstiftelsen Skaraborg subventionerar hela kurskostnaden

Möt Piotr Wysota, Överläkare spec. i psykiatri och allmänmedicin samt skolläkare
Med sin expertis och förmåga att på ett underhållande sätt förklara psykisk ohälsa i olika åldrar är Piotr Wysota en mycket uppskattad föreläsare. Piotr Wysota startade 2015 Art of Care AB och driver numera, Skagerns Vård- och Hälsoen­het i Gullspång/Hova där han arbetar som distriktsläkare. Piotr är även verk­sam som specialist i psykiatri och tar emot privata patienter som behöver psykiatrisk bedömning, medicinering eller rådgivning.

Möt Alexandra Persson, Specialistsjuksköterska i psykiatri, skolsköterska.
Alexandra har med fördjupad kunskap i att genomföra komplex omvårdnad och behandling till ungdomar och unga vuxna med psykisk ohälsa och psykiatriska sjukdomar inom såväl öp-pen som slutenvårdspsykiatri, samt primärvård.

Alexandra har arbetat större delen av yrkeslivet i Stockholm där främst på St Görans sjukhus med framför allt unga vuxna med komplexa vårdbehov och neuropsykiatriska diagnoser. Hon har ett genuint intresse att dela med sig av sina erfarenheter vilket blir en föreläsning som garanterat lämnar starkt avtryck. Med personlig inlevelse och målande beskrivningar delar Alexandra med sig av sina erfarenheter.

Möt Thomas Ardenfors "- det viktigaste uppdraget i mitt liv är uppdraget som jour- och familjehem. Att i samarbete med socialtjänsten hjälpa utsatta barn är min familjs och min livspassion"

Under många år har Thomas fått möjligheten att föreläsa i en mängd olika sammanhang om livet som jour- och familjehem och dessutom intervjuats av flera olika tidningar samt medverkat i poddar, radiosändningar och gästat tv-soffor i både större och i mindre tv-kanaler.

2015 kom hans första bok, "En extra plats i hjärtat" (Libris) och 2021 kom uppföljaren, "Alla mina 30 barn" (Libris). I böckerna delar han med sig av vad man möter som jour- och familjehem. Böckerna är spridda i tusentals exemplar över landet och finns dessutom på bibliotek samt hos mängder av socialtjänster.

Anmälan

Bokningsvillkor

  • Vid avbokning, som skall göras via mail och bekräftas genom e-post, debiteras ingen avgift om avbokningen sker senast 30 dagar före kursdatum.
  • Vid senare avbokning debiteras 100% av kursavgiften.
  • Bokar du dig senare än 30 dagar före kursstart finns ingen möjlighet att avboka.
  • Om du får förhinder och inte har möjlighet att delta kan du överlåta din plats åt en kollega.
  • Betalning sker mot faktura. Fakturering sker en månad före kurs och fakturaavgiften skall vara Refam utbildning tillhanda före kurstillfället.