"Psykisk ohälsa har många ansikten" 


Kostnadsfri Digital Online-utbildning - 28 mars 09.00 - 16.00 

Möt Piotr Wysota, Alexandra Persson och Thomas Ardenfors i en intressant utbildning
- en utbildningsdag för personal inom socialtjänst, skola, LSS och familjehem

Pedagogik: Föreläsningar varierat med exempel
Målgrupp: Familjehem, skolpersonal, socialarbetare, LSS-personal m.fl
Pris:: Kostnadsfri. Familjehemsstiftelsen Skaraborg subventionerar hela kurskostnaden

09.00 - 12.00 Suicidologi och psykiatriska tillstånd
Suicidologi och riskfaktorer vid neuropsykiatriska tillstånd, ångest, depression, personlighetssyndrom och självdestruktivitet.

13.00 - 16.00 Erfarenheter från ett familjehem
Thomas Ardenfors har varit kontaktfamilj, jour- och familjehem i 27 år. Thomas delar med sig av erfarenheter från de olika typerna av uppdrag. Känslor som det innebär, både av glädje och frustration. Han delar också sina tankar för att förbättra familjehemsvården.

  • Länk med inbjudan till utbildningen och annan praktisk information kommer skickas till din uppgivna mailadress måndag den 27 mars kl 09.00
  • Vi tillhandahåller ingen inspelning av utbildningen i efterhand

Möt Piotr Wysota, Överläkare spec. i psykiatri och allmänmedicin samt skolläkare
Med sin expertis och förmåga att på ett underhållande sätt förklara psykisk ohälsa i olika åldrar är Piotr Wysota en mycket uppskattad föreläsare. Piotr Wysota startade 2015 Art of Care AB och driver numera, Skagerns Vård- och Hälsoen­het i Gullspång/Hova där han arbetar som distriktsläkare. Piotr är även verksam inom barnpsykiatri samt som psykiatri konsult inom Kriminalvården.

Möt Alexandra Persson, Specialistsjuksköterska i psykiatri, skolsköterska.
Alexandra har med fördjupad kunskap i att genomföra komplex omvårdnad och behandling till ungdomar och unga vuxna med psykisk ohälsa och psykiatriska sjukdomar inom såväl öp­pen som slutenvårdspsykia­tri, samt primärvård.

Alexandra har arbetat större delen av yrkeslivet i Stockholm där främst på St Görans sjukhus med framför allt unga vuxna med komplexa vårdbehov och neuropsykiatriska diagnoser. Hon har ett genuint intresse att dela med sig av sina erfarenheter vilket blir en föreläsning som garanterat lämnar starkt avtryck. Med personlig inlevelse och målande beskrivningar delar Alexandra med sig av sina erfarenheter. 

Möt Thomas Ardenfors, Familjehem, föreläsare, författare.
Thomas Ardenfors har varit kontaktfamilj, jour- och familjehem i 27 år. Thomas delar med sig av erfarenheter från de olika typerna av uppdrag. Känslor som det innebär, både av glädje och frustration. Han delar också sina tankar för att förbättra familjehemsvården. Under många år har Thomas fått möjligheten att föreläsa i en mängd olika sammanhang om sin familjs liv som jour- och familjehem och dessutom intervjuats av flera olika tidningar samt medverkat i poddar, radiosändningar och gästat tv-soffor i både större och i mindre tv-kanaler.

Anmälan